Κανονισμοί Διαιτησίας

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ PARADISE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 1. Μετά το άουτ ο τερματοφύλακας επαναφέρει την μπάλα με το χέρι από μέσα από την περιοχή στέλνοντας την σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου εκτός της περιοχής του. Σε φάση απόκρουσης ο τερματοφύλακας επαναφέρει την μπάλα με το χέρι η το πόδι στέλνοντας την σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Γκολ με τα χέρια δεν είναι έγκυρο.
 2. Όλα τα φάουλ είναι άμεσα εκτός των περιπτώσεων που ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή από συμπαίκτη του ή πιάσει την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, τότε έμμεσο.
 3. Έχουμε 4'' δευτερόλεπτα για την επαναφορά της μπάλας στο παιχνίδι. Όταν είναι Άουτ(έμμεσο) – πλάγιο(αλλαγή) – κόρνερ(άουτ) - κατοχή της μπάλας από τον τερματοφύλακα (έμμεσο).
 4. Το τείχος από τους παίκτες θα είναι στα 5 μέτρα από την μπάλα,(άουτ – πλάγιο – κόρνερ – φάουλ).
 5. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και δεν μετράει απευθείας ως γκολ.
 6. Γκολ ΜΠΟΡΕΙ να σημειωθεί απευθείας από το εναρκτήριο η επαναεναρκτήριο λάκτισμα.
 7. Το κόρνερ είναι άμεσο χτύπημα , αν μπει απευθείας είναι γκολ.
 8. Αν χτυπήσει η μπάλα στο πάνω προστατευτικό δίχτυ «παίζει» αλλά εάν μπει γκολ δεν μετράει.
 9. Το τάκλιν τιμωρείται με άμεσο φάουλ και ανάλογα με κίτρινη η κόκκινη κάρτα. Δικαίωμα τάκλιν μόνο ο τερματοφύλακας και μόνο στην περιοχή του, και μόνο επάνω στην μπάλα. Σε περίπτωση τάκλιν αμυνόμενου παίκτη εντός περιοχής , είναι πέναλτι και κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Φάουλ σε επιτιθέμενο παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ ή βίαιο μαρκάρισμα τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 10. Οι αγώνες έχουν διάρκεια 2 ημίχρονα των 25' μικτού χρόνου. Διάρκεια ανάπαυλας 5'. Δεν υπάρχουν τάιμ άουτ. Στην τελική φάση σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει η διαδικασία των πέναλτι.(3 πέναλτι από κάθε ομάδα και σε περίπτωση ισοπαλίας από 1 πέναλτι).Ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει με συμπαίκτη του. Κατά την διαδικασία των πέναλτι στους αγώνες της τελικής φάσης, δικαίωμα εκτέλεσης πέναλτι έχουν αυτοί που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κατά την λήξη του αγώνα.
 11. Απόκρουση τερματοφύλακα με τα χέρια εκτός περιοχής τιμωρείται με κίτρινη η κόκκινη κάρτα ανάλογα την περίπτωση. Αντιαθλητικό παιχνίδι ή απόκρουση της μπάλας με τα χέρια όταν ο αντίπαλος είναι σε προφανή θέση για γκολ τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 12. Απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στην περιοχή για αποσόβηση τέρματος, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα.
 13. Ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση πέναλτι μπορεί να κινηθεί μετά το κτύπημα της μπάλας από τον εκτελούντα παίκτη αρκεί να πατάει την γραμμή τέρματος, διαφορετικά γίνεται επανάληψη, εκτός αν μπει γκολ. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται από το κέντρο του γηπέδου χωρίς να είναι απαραίτητη η άδεια του διαιτητή, μόνο από την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας. Διακοπή γίνεται μόνο για την αλλαγή του τερματοφύλακα.
 14. Βωμολοχίες παίκτη οποιασδήποτε ομάδας στα Θεία ή στην οικογένεια τιμωρείτε με προειδοποίηση και σε οποιαδήποτε επόμενη ανάλογη κατάσταση οποιουδήποτε παίκτη στο ματς, τιμωρείτε με απευθείας κόκκινη.
 15. Η ομάδα που δέχεται την κόκκινη κάρτα παραμένει με πέντε παίκτες για 2'. Μετά το πέρας των 2' η ομάδα συνεχίζει κανονικά με έξι παίκτες. Αν μπει γκολ κατά της ομάδας που έχει τιμωρημένο παίκτη, στην διάρκεια των 2' συμπληρώνεται ο 6ος παίκτης άμεσα. Ο παίκτης που έχει αποβληθεί με κόκκινη κάρτα αποχωρεί άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας.
 16. Στην περίπτωση που η ομάδα μείνει με 4 παίκτες λόγω τραυματισμού ή αποβολής, ο αγώνας διακόπτεται 3-0 υπέρ του αντιπάλου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μέχρι εκείνη την στιγμή.
 17. Στον πάγκο κάθονται οι δηλωμένοι στο ΦΑ παίκτες, ο προπονητής και 1 εκπρόσωπος ομάδας.
 18. Ταυτοπροσωπία για παίκτη μπορεί να γίνει από την αρχή μέχρι και την λήξη του αγώνα.
 19. Στην περίπτωση που οι ομάδες φορούν ίδιο χρώμα, η γηπεδούχος στο ΦΑ πρέπει να αλλάξει.
 20. Η πειθαρχική επιτροπή του PARADISE επιβάλει τις τιμωρίες των παικτών και ομάδων.

 

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

 1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων προκρίνεται η νικήτρια του μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, προκρίνεται η ομάδα πρώτα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. Σε άλλη περίπτωση γίνεται κλήρωση.

 2. Ισοβαθμία τριών και πλέον ομάδων. Εξετάζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια δηλαδή προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία. Σε άλλη περίπτωση προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου τους και αν είναι ίδια η ομάδα με την καλύτερη επίθεση Αν δεν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις γίνεται κλήρωση.

 3. Ισοπαλία σε αγώνα τελικής φάσης Η πρόκριση κρίνεται στα τρία (3) πέναλτι για την κάθε ομάδα. Σε νέα ισοπαλία συνεχίζεται η διαδικασία των πέναλτι ανά ένα.